Si të luftoni tensionin e lartë të gjakut?

unnamed%20(1)
Tensioni i lartë mund të dëmtojë shëndetin tuaj - shkakton sëmundje të zemrës, dështim të veshkave dhe probleme të tjera të rënda shëndetësore.

Është shumë e rëndësishme ta mbash nën kontroll dhe duhet pasur parasysh edhe disa faktorë, përmes të cilëve mund ta luftoni.

Kujdes nga pesha Pesha ideale është sigurisht baza e tensionit normal. Trashja çon në rritjen e tensionit të gjakut. Nëse keni një kilogram tepricë, ju bëni një plan të shëndetshëm ushqimi dhe pas një kohe ju do të ndiheni më mirë.

Konsumoni më pak kripë

Konsumoni më pak kripë, pasi ajo ndikon në shumë djersitje, ju bën më shumë stresues dhe të keni nivel të lartë tensioni.

Ushtroni rregullisht

Ndonjëherë pesha nuk është shkaku i vetëm i presionit të lartë. Mund të jetë nga stresi, mënyra e gabuar e jetës, zakone jo të shëndetshme të jetës. Ushtroni rregullisht pesë ditë në javë për të mbajtur presionin nën kontroll. Edhe vrapimi mund t’ju ndihmojë të mbani presionin normal të gjakut.

Shmangni kafe dhe alkool

Ndonjëherë marrja e kafeinës shumë mund të çojë në tension të lartë të gjakut. Shikoni veten sa shpesh pini kafe dhe matni presionin. Nëse e shihni se ka pasur rritje, duhet të jeni të kujdesshëm për marrjen e kafeinës. E njëjta gjë vlen edhe për alkoolin.

Mbani një dietë të shëndetshme

Ushqimi i shëndetshëm nënkupton marrjen e frutave, drithërave, ushqimeve me fibra të shumëfishta.

Mos pini duhan

Nëse je një duhanpirës i pasionuar, do të duhet të gjesh një mënyrë për të zgjidhur këtë zakon të keq. Mos pirja e duhanit parandalon shumë probleme shëndetësore, duke përfshirë presionin e lartë të gjakut.

Kontrolloni rregullisht tensionin e gjakut

Kjo do t’ju japë motivim shtesë për të mbajtur zakonet e reja dhe më të shëndetshme në të ardhmen.