Gjermania do fitojë 6.6 miliardë euro nga frekuencat 5G

unnamed%20(5)
Shitja e frekuencave 5G do i sjellë përreth 6.5 miliardë euro arkave të shtetit të Gjermanisë

Kjo e fundit synon të përdorë këto të ardhura për të zhvilluar elektronikën në vend, është njoftuar në një të mbajtur në këtë vend.

Kompanitë që shpërndajnë këto frekuenca përfshijnë: “Deutsche Telekom”, operatori historik në vend që merr pjesën më të madhe, ndjekur nga “Vodafone”, “Telefónica/O2” dhe “1&1/Drillisch”, njoftoi federata gjermane në një komunikatë.

Shuma e parashikuar tejkalon pritshmëritë e këtij sektori, në të cilin parashikohej të arrihen tre deri në pesë miliardë euro.