“Dieta e kundërt” ju mundëson të hani më shumë dhe të humbni peshë

unnamed%20(5)
Gjithnjë është menduar se dieta do të thotë kufizim i kalorive apo konsumim më i vogël i ushqimeve.

Por një dietë e veçantë do të jetë e frytshme derisa ju mund të hani më shumë për të humbur peshë.

“Dieta e kundërt” inkurajon njerëzit që gradualisht të rrisin kaloritë dhe konsumin e ushqimit për të mësuar trupin me nivelet e yndyrës.
jithnjë është menduar se dieta do të thotë kufizim i kalorive apo konsumim më i vogël i ushqimeve.

Por një dietë e veçantë do të jetë e frytshme derisa ju mund të hani më shumë për të humbur peshë.

“Dieta e kundërt” inkurajon njerëzit që gradualisht të rrisin kaloritë dhe konsumin e ushqimit për të mësuar trupin me nivelet e yndyrës.

Pretendimi është se ndryshimi do të fillojë të ngrit metabolizmin, i cili shpesh ngadalëson dhe djeg më pak kalori pas një periudhe të gjatë të marrjes së kalorive të reduktuara, që njihet si termogjeneza adaptive.

Megjithëse metoda e kësaj diete nuk është studiuar ende, disa ekspertë thonë se mund të jetë e dobishme për humbjen e peshës dhe sipas tyre ju duhet të kontrolloni atë që hani, por ju merrni për të ngrënë më shumë, me qëllim që ta bëni këtë pa fituar yndyrë.
Pretendimi është se ndryshimi do të fillojë të ngrit metabolizmin, i cili shpesh ngadalëson dhe djeg më pak kalori pas një periudhe të gjatë të marrjes së kalorive të reduktuara, që njihet si termogjeneza adaptive.

Megjithëse metoda e kësaj diete nuk është studiuar ende, disa ekspertë thonë se mund të jetë e dobishme për humbjen e peshës dhe sipas tyre ju duhet të kontrolloni atë që hani, por ju merrni për të ngrënë më shumë, me qëllim që ta bëni këtë pa fituar yndyrë.